De Film

Er zijn duizenden boeken geschreven over indianen door blanke schrijvers. De laatste jaren zijn er steeds meer indiaanse schrijvers, maar ook filmmakers, dichters, muzikanten, wetenschappers, zakenmensen die laten zien wie ze zijn en waar ze vandaan komen. Die een goede opleiding hebben genoten en zich staande kunnen houden in een maatschappij die hen aanvankelijk heeft willen laten verdwijnen.

Indianen komen van ver. Ze zijn eeuwenlang onderdrukt en vervolgd, verslagen en gedecimeerd, vernederd en weggestopt. Ze mochten hun taal niet spreken, hun ceremonies niet houden en hun spirituele gebruiken niet uitoefenen. Er zijn op dit moment nog bijna 600 indiaanse volken die soms van elkaar verschillen als Noren van Marokkanen. Veel van deze volken zijn erin geslaagd tenminste een deel van hun erfgoed te bewaren. Een uniek erfgoed.

Wij willen met deze film bijdragen aan het beeld van een bevolkingsgroep die onmiskenbaar op de weg omhoog is en waarvan het zelfbewustzijn groeit.

Het thema
Het centrale thema is: hoe gaan een aantal (jonge) indiaanse studenten vanuit een verschillende achtergrond om met de dilemma’s waar ze mee geconfronteerd worden. We laten de studenten zelf aan het woord, op de universiteit, hun tijdelijke verblijfplaats, maar ook gaan we met hen naar hun oorspronkelijke leefgebied en hun huidige woonplaats, waar ze ooit door de Amerikaanse overheid heen zijn gevoerd.

De film/documentaire gaat ongeveer 50 minuten duren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: