Productie

Het doel van de onderzoeks/research reis is om kennis te maken met studenten die in aanmerking kunnen komen mee te werken aan de film.

NAU LogoJan Ketelaars van Ketelaars Film, samen met Leo van Kints van de NANAI, worden bij hun zoektocht in Flagstaff bijgestaan door de Apache Matagi Sorensen die gestudeerd heeft aan de NAULoma Ishii, Hopi professor geschiedenis aan de NAU,  wil ook graag meewerken aan de film. De Nederlandse assistent professor Dirk de Heer geeft les en doet onderzoek op de faculteit Physical Therapy van de NAU. Hij heeft veel indiaanse studenten. Ook hij heeft zijn medewerking toegezegd.

Dan Agent, een inmiddels gepensioneerde Cherokee journalist en schrijver uit Tahlequa, Oklahoma, zal ervoor zorgen dat we in contact komen met studenten op het Tribal College in Tahlequa.

Voor de research moeten we als het ware gaan casten zodat we weten welke studenten we gaan volgen. De studenten moeten we zo uitzoeken dat er geen plat beeld ontstaat, maar dat juist de diversiteit in de film komt die we nastreven. Het is belangrijk om een vertrouwensband op te bouwen met de studenten die we gaan volgen. Dat is noodzakelijk om de film diepgang te geven. Ook de achtergrond van veel van de Indiaanse studenten, met name hen die uit bittere armoede komen, zorgt ervoor dat vertrouwen en dus tijd belangrijk zijn.

De film zal een uniek inkijkje geven in de dilemma’s waar een aantal jonge indiaanse studenten mee te maken heeft.

Een film maken van 80 minuten kost veel geld. We zijn druk bezig met het zoeken naar sponsors. Voor de eerste reis hebben we een minimaal budget samengesteld, waarvan we een deel privé inbrengen. Maar dat is niet genoeg en dus vragen we financiële assistentie van mensen die in deze film geloven. (zie pagina financiering). Mocht de researchreis niet doorgaan krijgt iedereen zijn/haar donatie terug. Gaat deze onderzoeksreis wel door, maar kunnen we de hele film niet gefinancierd krijgen dan krijgt in ieder geval iedereen die minimaal 20 euro doneerde een DVD met het geschoten filmmateriaal, wat op zich al heel interessant zal zijn.

Eén reactie naar “Productie”

  1. S. Britt augustus 14, 2013 bij 12:16 pm #

    Ben pas terug uit west usa en ben bij plaatsen als Flagstaff geweest. Op een of andere manier trok de indianen mij enorm aan daar ik zelf een mulat ben en eigenlijk nooit onderzoek over dit deel van mijn eigen leven heb gedaan. Maar na mijn reis ben ik wel hiermee begonnen en stuit aan op jullie site.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: