Studenten

Native studenten - NAU Flagstaff Arizona

Native studenten – NAU Flagstaff Arizona


We gaan filmen met studenten van een universiteit en een indian college

Als jongeren gaan studeren hebben ze de keus om naar een gewone universiteit te gaan, een universiteit waar allerlei groeperingen en rassen de meest uiteenlopende studies kunnen volgen. Vrijwel altijd (ver) buiten het reservaat. Of ze volgen een opleiding via een Tribal College. Dan kunnen de studenten thuis, op het reservaat blijven wonen. De vakken die gevolgd kunnen worden zijn vaak verbonden met de indiaanse cultuur. Er zijn op dit moment 37 Tribal Colleges in de VS en deze zijn vooral gesitueerd in het westen van het land.

We zullen werken met studenten aan de universiteiten en de tribal colleges. 

De geplande universiteit is de Northern Arizona University (NAU) in Flagstaff, Arizona, vlakbij het grootste indianen reservaat, dat van de Dineh (Navajo’s). Er  studeren veel indianen met diverse achtergronden aan deze universiteit. Er zijn  in Arizona ook kleinere reservaten van veel verschillende volken, zoals de Yavapai, Apache, Kaibab Paiute, Hualapai, Maricopa, Zuni, Kaibab, Hopi en Havasupai.

Het Tribal College ligt in Tahlequa, Oklahoma. Dit College  heeft procentueel gezien de meeste indiaanse studenten. In Oklahoma wonen veel verschillende indiaanse volken bij elkaar, soms met, vaker zonder reservaat; Cherokee, Arapaho, Cheyenne, Comanche en meer.

De studenten die we gaan bezoeken, moeten ook van verschillende volken  komen. Belangrijk is dat ze gaan studeren om in de Amerikaanse maatschappij te kunnen functioneren, of het nu om een goede baan gaat in de stad of dat ze studeren om hun kennis ter beschikking te stellen van hun volk. Soms beide.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: